Kuvataiteilija

Väriterapiaa ja luovaa rohkeutta uuden etsintään

Jokainen näkee maalaukset aina omalla tavallaan. Taide auttaa meitä myös hyväksymään ja ymmärtämään muiden näkemyksiä ja mielipiteitä. Taide auttaa meitä näkemään ratkaisuja, joita emme olisi edes tulleet ajatelleeksi.


Muutama vuosi sitten lähdin hyvän ystäväni houkuttelemana grafiikan kurssille Kirkkonummelle. Olin myyty! Mahtavaa, nyt tiedän, mitä haluan tehdä työurani jälkeen.

Tämän oivalluksen jälkeen olen ollut monilla maalauskursseilla ja grafiikankursseilla viikonloppuisin ja kesäisin. On innostavaa ja palkitsevaa, kun voin tuoda iloa ihmisille töitteni kautta.

Maalauksessa harvoin toteutuu se, mitä ajattelee eikä lopputulos koskaan ole varma. Mutta harjoitus tekee mestarin, ja tekninen osaaminen kehittyy kurssi kurssilta. Huomaan, että yhä useammin saan paperille aikaan sen tunnelman ja väriskaalan, mitä olen halunnut.

Taiteen voi Pekka Hannulan tavoin nähdä uuden etsimisenä, todellisuutemme uutena ja tuoreena tulkintana. Kaiken vanhan ja tavanomaisen ajattelun kyseenalaistamisena.

Taiteen tulee asettaa tutut ja turvalliset näkemykset uudelleen arvioitaviksi ja näyttää tietä uuteen.

Taiteen tehtävät

by Pekka Hannula

  • Totuuden etsintää ja terapiaa
  • Kodin sisustusta ja sijoitustoimintaa
  • Suunnan näyttämistä ja vanhan kyseenalaistamista