Tarina

Muutoksen tekijä ja valmentaja

Olen Rita Valve, muutoksen tekijä, valmentaja, hallitusammattilainen ja startup-sijoittaja

Minua on aina kiinnostanut se, miten asiat voi tehdä paremmin ja miten saada muutos aikaan. Erityisesti se, miten saada ihmiset mukaan muutokseen.

Kannettu vesi ei kaivossa pysy -sanonta on totta ja pätee kaikissa kulttuureissa. Jos halutaan saada aikaan muutoksia ja tuloksia, kaikkien on ymmärrettävä tavoitteet − miksi niihin pyritään ja mikä on oma rooli niiden saavuttamisessa.

Olen ollut rakentamassa huipputiimejä ja saanut tehdä töitä hienojen ihmisten kanssa. Nähdä heidän kehittyvän huipputekijöiksi. Oikeat osaajat ja oikea asenne ja ripaus onnea, niin kaikki on mahdollista.

Nuoruudesta lähtien minua on ajanut eteenpäin tiedonhalu ja uteliaisuus. Energiaa on riittänyt, ja äiti lähettikin minut usein mummon luo maalle, missä oli tilaa touhuta lehmien, koirien, kissojen ja kanojen kanssa. Teini-iässä aloin isäni innostamana pelata jalkapalloa Porin Ässissä. Nautin pelaamisesta. Joukkuekavereista jäi myös elinikäisiä ystäviä.

Olen joukkuepelaaja, ja tiimin merkitys on minulle aina ollut suuri. Lapsena unelma-ammattini oli arkkitehti. Yrittäjäperheessä kasvaminen sai minut kuitenkin lukion jälkeen opiskelemaan kauppatieteitä, ensin Porissa ja myöhemmin Turussa.

Minulla on ollut kunnia olla auttamassa hyvin erilaisia organisaatioita kehittymään ja tekemään tulosta. Joka kerta opin itsekin jotakin uutta, jota voi hyödyntää jatkossa. Puhumattakaan ystävistä, joita olen matkan varrella saanut useasta eri maasta.

Rita Valve

Kuten Cheek on todennut: ”mieluummin muuttunut kuin juuttunut”.

KOULUTUKSENI

  • KTM, kansainvälinen markkinointi/business
  • Turnaround Management Consultant/
    T.M.A. Finland Ry
  • HHJ
  • YAT-Digi-Some
  • YO-merkonomi, laskenta